KUMPPANITLeader Koillismaa


 


  • facebook
  • twitter
  • linkedin
© Harri Tarvainen

Naturpolis – vetovoimaa Koillismaalle

Naturpolis Oy, Nordic Business Center, elää alueensa ja sen yritysten arkea. Villi ruoka ja Kitkan viisas ponnistivat brändeiksi elinkeinoyhtiön hankkeina.

– Vetovoimaa alueelle monipuolisella hanketoiminnalla ja kehittämällä kuntien elinvoimaisuutta ja yritysten toimintaympäristöä, kiteyttää Jari Hentilä johtamansa elinkeinoyhtiön tehtävän.

Naturpolis Oy, Nordic Business Center, on Kuusamon kaupungin ja Taivalkosken kunnan omistama elinkeinojen kehittämisyhtiö, joka tekee innolla työtä alueensa hyväksi.

Naturpoliksen hankkeina esimerkiksi Villi ruoka ja Kitkan viisas ovat ponnistaneet maailmalle ja valtakunnallisiksi brändeiksi. Tällä hetkellä elinkeinoyhtiön suojissa kehitetään 13 hankkeen kautta muun muassa koillismaalaista biojalostusta, ympärivuotista ja yhä kansainvälisempää matkailua, särkikalojen talvikalastusta ja työmarkkinoita. Tavoitteena on luoda yhdessä kuntien kanssa tuhat uutta työpaikkaa Kuusamoon ja 300 Taivalkoskelle.


Hanketyön rinnalla Naturpoliksen toiminnan keskiössä on aluemarkkinointi. Aktiivista yhteistyötä yli maakunnan ja valtakunnan rajojen tarvitaan, jotta alueen kansainvälinen matkailu kehittyy ja ympärivuotinen saavutettavuus mahdollistuu. Työtä tehdään yhdessä alueen matkailuyhdistysten, kauppakamarin ja yrittäjäjärjestöjen kanssa.

– Koillismaalla puhdas erämaaluonto yhdistyy Lapin perinteisen eksotiikan ja Vienan Karjalan historian kanssa, mikä tuo Kuusamoon ja lähialueille vuosittain yli miljoona kotimaista ja kansainvälistä matkailijaa, muistuttaa Naturpoliksen tiedottaja Seija Väisänen.


Asukkailleen ja yrittäjilleen Koillismaan kunnat tarjoavat hyviä liiketoimintamahdollisuuksia ja erinomaisia kuntapalveluita. 

– Meillä on elinvoimaa, hyvät harrastusmahdollisuudet, rauhalliset asuinympäristöt ja asuminen edullista, ohjelmapäällikkö Kirsi Kuosku tietää.

Uusia yrittäjiä Naturpolis auttaa käytännönläheisesti muun muassa yrityksen perustamisessa, liiketoiminnan kehittämisessä ja toiminnan muutostilanteissa.

naturpolis.fi/fi/aluekehitys/  • facebook
  • twitter
  • linkedin
 
 
JAA TARINA - LIITY
audio on